KAIP IŠSIRINKTI VIBRACIJAS IR GARSĄ SLOPINANČIAS MEDŽIAGAS?

Bir 8, 2020 Home
KAIP IŠSIRINKTI VIBRACIJAS IR GARSĄ SLOPINANČIAS MEDŽIAGAS?

KAIP IŠSIRINKTI VIBRACIJAS IR GARSĄ SLOPINANČIAS MEDŽIAGAS?

Automobilio garso slopinimas yra gana paprastas, tačiau tuo pačiu metu ir sudėtingas dalykas, kadangi nedidelė klaidelė klijuojant garsą slopinančias medžiagas turi įtakos padaryti didžiulį skirtumą triukšmui kuris ateina į jūsų automobilį. Tam, kad tinkamai išklijuoti medžiagas vadovaukites šiuo gidu.

KODĖL VERTA IŠKLIJUOTI AUTOMOBILĮ GARSO IZOLIACINĖM MEDŽIAGOM?

Garso slopinančios medžiagos turi ne vieną privalumą. Gerai išklijuota vibro ir garso izoliacija pagerina vairavimo patirtį, kadangi triukšmas priešingai, nei tyla vargina vairuotoją. Tiesą sakant, triukšmas net yra priskiriams kenksmingiems sveikatai faktoriams, todėl būtų teisinga teigti, kad garsą slpinančiomis medžiagomis sumažinus triukšmas padeda tausoti sveikatą.

Kitas privalumas – pagerėjęs muzikos skambesys. Norint maksimaliai išnaudoti automobilyje įrengtos audio sistemos efektyvumą, reikalinga tinkamai sumontuoti garso izoliacija, kuri sukuria daugiau akustinės erdvės ir dėl to muzika skamba aiškiau.

Be to galbūt yra tekę pastebėti, kad prabangesniuos, aukštensės klasės automobiliuose yra akivaizdžiai gersenis garso slopinimas, negu pigesniuos, žemesnės klasės automobiliuos. Būtent dėl to tylumas automobilje yra komforto ir prabangos rodiklis. Todėl gerai išklijavus vibro ir garso izoliacija galima pakelti automobilio savivertę.

Pairinkus tam tikras medžiagas galima pagerinti ir automobilio termodinamines savybės. Išklijavus medžiagas kuriose yra sluoksnis folijos išsaugoma automobilio temperatūra t.y. jeigu žiemą prišildote automobilį šiluma ilgiau užtrunka išgaruoti, na o jeigu vasarą kondecioneriaus pagalba atvėsinote automobilį vėsa išliks ilgiau.

Verta paminėti, kad garso izoliacija suteikia ir daugiau privatumo, kadangi izoliuojami yra ne tik garsai tiek iš aplinkos į automobilio vidų, bet ir iš vidaus į aplinką sklindantys garsai.
Svarbu suprasti, kad automobilyje išklijuota garso izoliacija nepanaikins triukšmo iki „mirtinos tylos“, tačiau stipriai jį prislopins. Kadangi automobilyje vis tiek yra tokių garsui laidžių vietų kurios yra arba neprieinamos, arba sunkiai prieinamos. Vis dėlto vidutiniškai 80% automobilio ploto gali būti padengta garso izoliacija. Na, o kad pajusti garso slopinimo efektą užtenka išklijuoti bent 60% automobilio ploto.

Trumpai apibendrinkime garsą slopinančių medžiagų naudą automobilyje:
• geresnė bendra vairaivimo patirtis
• geresnė muzikos klausymo patirtis
• geresnė automobilio termodinamika
• aukštesnė automobilio vertė
• daugiau privatumo
• sumažėja dėl triukšmo sukelto streso

KUOM SKIRIASI VIBRO IZOLIACIJA IR GARSO IZOLIACIJA?

VIBRO IZOLIACIJA
Garsas yra banga, o banga yra mechaniniai virpesiai sklindantys tam tikru dažniu ir tam tikru stiprumu. Vibro izoliacijos paskirtis yra slopinti sklindančia vibracijas, nes tol kol yra vibracijos tol yra ir automobilio kėbulu sklindantis garsas. Vibro izoliacijos yra minkštesnės (mastika) ir kietesnės (bitumas). Populeresnis variantas yra klijuoti pasirinkto storio mastiką, kadangi klijuojant bitumą yra būtina jį pakaitinti. Mastikos kaitinti nėra būtina, tačiau rekomenduotina, nes tada ji geriau prilimpa. Visgi bitumą renkasi tie kurie nori, kad automobilis įgauto tvirtumo, nes bitumas sustingęs sukietėja. Svarbu paminėti, kad išklijavus vien tik vibro izoliacija dings automobilio kėbulu sklindačios vibracijos, tačiau garsas vis tiek praeis. Būtent dėl šios priežasties yra reikalinga ant vibro izoliacijos klijuoti garso izoliaciją.

GARSO IZOLIACIJA
Garso izoliacijos paskirtis yra slopinti sklindančius garso stiprumą (dB) tai reiškia, kad garsai (priklausomai nuo pasirinktos medžiagos ir jos storio) taps tylesni. Yra mažiau drėgmei atsparios garso izoliacinės medžiagos ir daugiau drėgmei atsparios garso izoliacinės medžiagos. Žinoma, galima klijuoti tik garso izoliacija, taičiau garso slopinimo efektas bus pastebimai prastesnis, todėl mes to nerekomenduojame. Norint kokybiško garso slopinimo efekto labai svarbu prieš klijuojant garso izoliacija pasirinktą vietą pirma išklijuoti vibro izoliacija.

KAIP IŠKLIJUOTI GARSĄ SLOPINANČIAS MEDŽIAGAS AUTOMOBILYJE? (VEIKSMŲ SEKA)

Čia rasite mūsų rekomenduojama garso izoliacinių medžiagų klijavimo instrukciją:
1. Paruoškite vietą klijavimui nusiardykite reikalingas salono dalis
2. Nuvalykite klijavimui pasirinktą vietą vaitspiritu („white spirit) - 'nuriebalinkite'.
3. Nuimkite klijavimo poperių nuo vibro izoliacijos ir klijuokite vibro izoliaciją ant pasirinktos vietos. Kad medžiaga geriau prikibtų priklijavę pavolokite voleliu.
4. Išklijavę visą pasirinktą plotą vibro izoliacija ant viršaus klijuokite garso izoliaciją.
5. Jei ruošiant klijavimo vietą reikėjo nuardyti salono dalis, dabar jas galite sudėti atgal.

Jeigu nenorite gaišti laiko montuojant garso slopinimo medžiagas savo automobilyje galite patikėti šį rūpestį mums. Skambinkite numeriu 869939969

 

Share This Post :

arrow_upward